Aflevering 5

De balans over evenwicht.

Hoe zat het weer met ons evenwicht? Van nystagmus tot bilaterale vestibulopathie, deze begrippen hebben na deze aflevering geen geheimen meer voor jou.  

Ontdek de basics van evenwichtonderzoek. Wat heeft de toekomst van evenwicht nog voor ons in petto? Aanhoor onze enthousiaste gasten: wetenschappelijk onderzoekers en audiologen van het UZA: Julie Moyaert en Hanne Gommeren. 


Wil je meer lezen of zelf zaken uittesten?
Check hier onze shownotes!

Terug in evenwicht Met Hertz en ziel

In onze vijfde aflevering 'de balans over evenwicht' zoomden we in op het onderzoeken van evenwichtsklachten en de meest voorkomende evenwichtspathologieën. Maar… Wat gebeurt er nu met mensen die evenwichtsklachten hebben bij een kinesitherapeut?  Welke mensen hebben hier nut van? Wat houden de oefeningen dan exact in? En hoe succesvol kan zo’n vestibulaire revalidatie zijn? En… wat is het 'supermarktsyndroom'? Luister met veel nieuwsgierigheid naar collega-paramedicus  Clara De Somer, zij vertelt er ons alles over. Clara is vestibulair kinesitherapeut in het revalidatiecentrum St-Lievenspoort (Gent) en geeft les aan de opleiding kinesitherapie aan de KULeuven. Shownotes en info: http://www.methertzenziel.com
  1. Terug in evenwicht
  2. Aan tafel met tinnitus
  3. De balans over evenwicht
  4. Klinkt als muziek in mijn oren
  5. Luisteren met onze hersenen
%d bloggers liken dit: